Magamról

Bálint Boglárka vagyok. Jelenleg egy gyermek és egy angyal édesanyja, akiknek a születése  és korai távozása gyökeresen megváltoztatta az életemet.Tervezett és törvényes otthonszülésből toxémia gyanú miatt a várandosságom utolsó hetében kórházi szülésre kötelezett bennünket a törvény. Két kórház közül választhattunk, a bababarát mellett döntöttünk. Egy nagyon szép, háborítatlan, békés éjszakai vajúdásban volt részem, felváltva a dúlám és a férjem társaságában. Ami kérdés és tájékoztatás nélküli, protokoll szerinti (azaz valós orvosi indok nélküli) beavatkozásokkal tarkított szülésben végződött.

Ez az erős szülésélmény kerek egy éven keresztül siratott, gyúrt, formált és dolgozott velem- bennem. Az utamon, amit ez idő alatt bejártam, a dúlám és a bábám végig kísért. A koronát a dúlaképzésem tette fel rá, amely lezárta a haragot, a gyászt és a bűntudatot, hogy végre az az anya lehessek, aki a szülőszobán nem születhetett meg.

Hiszem, hogy ha minden rendben lett volna, támogató környezetben lettem volna, és minden álmom teljesül, ma nem lennék az, aki vagyok, és nem lennék dúla sem. Kaptam egy életcélt, amit köszönök és rengeteg tapasztalatot, amit megoszthatok másokkal.

A magzati korban elment gyermekünktől is majd annyit kaptam, mint eddigi anyaságom során, és a rengeteg segítségnek köszönhetően, amit ebben az időszakban kaptam, mára ez is építi és erősíti a családunkat, és egy szelete lehet annak, amiből mások is merítkezhetnek.

Segíteni szeretnék a hozzám fordulóknak, hogy ismerjék a lehetőségeiket, és támogatni őket a céljaik elérésében; és továbbadni a bábámtól kapott valódi asszonyi támogatást.

2018 a családunk számára egy új gyermek születésének ígéretét tartogatja. Ebben a leendő csodálatos és kihívásokkal teli esztendőben a szül(et)ések során nem tudok fizikailag támogató szerepet vállalni. Rendezvényekben, baba-mama klubokban, női körökben lehetőségeinkhez és erőnkhöz mértem bízom benne, hogy találkozhatunk. Megértésetekért és türelmetekért hálásak vagyunk.

Egy szép szülésélmény erős anyát szül, aki mindenre képes.