Kínai kismama (és gyermekágyas, szoptatás alatti)-masszázs

Régóta elterjedt elővigyázatossági tanács, hogy a várandósság ideje alatt a kismama nem masszírozható, mert a masszázs vérbőséget okoz, vetélést vagy koraszülést indíthat el. Pedig a derék, csípő és az egész hátizomzat a leginkább igénybe vett testrésze a leendő anyukának, és mindinkább azzá válik az idő előre haladásával.

Sok nyugat-európai országban viszont már terápiaként is ajánlják a masszázst a kismamák számára. A pihentető és lazító masszázs egy teljesen egészséges kismama számára nem jelent nagyobb kockázatot, mint az egyéb napi terhelés és tevékenységek. A kismama masszázs során a masszőr nem okoz vérbőséget a kismedencei tájékon – pontosan a magzat védelme érdekében –, a vetélés kockázatát elkerülő masszázsfogásokkal lazítja el az izmokat. A masszázs során az anya és magzat harmonikus állapota jön létre.

Ez egy speciálisan kismamák számára összeállított terápia. A masszázs kivitelezése a meridián csatornák mentén történik, így az izmok és ízületek ellazításán kívül oldódnak a blokkok, az energia szabadon áramlik a szervezetben, testi-lelki-szellemi egyensúly jön létre.

A kínai kismama masszázs „száraz masszázs”, azaz nem használunk olajakat, illóolajat. A kezelés kényelmes ruhában, masszázs-ágyon fekve, kényelmes körülmények között történik (az ágyat viszem magammal).

A gyermekágy alatt is élvezhető jótékony hatása: kíméletessége révén szoptatós édesanyáknak sem kell tartózkodniuk tőle.Ha további kérdésed van, beszélgessünk róla.

Forrás és oktató helyem: http://www.gizellastudio.com/kinai-kismama-masszazs

"Számomra egy nagyon pozitív, feltöltő élmény volt a kismama masszázs, mind testileg, mind lelkileg. Bogi ellátogatott az otthonunkba, így az ismert, biztonságos környezet is segítette, hogy még jobban el tudjak lazulni. Kényelmes otthoni ruhában, oldalt fekve, profi masszázságyon, zenét hallgatva lettem megmasszírozva, Bogi minden rezdülésemre odafigyelt. Maga a masszázs számomra nagyon kellemes, jótékony volt, pont olyan erősségű, amire szükségem volt. Szívből ajánlom Bogit, mert érezhetően hatalmas szeretettel, alázattal és szakértelemmel dolgozik. Engem mint doula kísér a várandósságom alatt, és boldog vagyok, hogy ilyen sokoldalú, igazán a kismamákért dolgozó segítőm van!”