Gyermekágyas segítés

A gyermekágy elmaradhatatlan része a gyermekvállalásnak. Megtörténik a szülés után, ez az élet rendje. Érdemes lehet készülni rá a várandósság alatt is, ez által megkönnyíteni ezt az időszakot.

Nem mindannyian vagyunk olyan szerencsések, hogy olyan segítők vegyenek körbe bennünket a rokonaink és a barátaink személyében, akik tudnak és számunkra jól tudnak segíteni bennünket. Ezt az űrt és hiányt szeretném betölteni. Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső képzése sokat segített abban, hogy jómagam is úgy tudjam segíteni az édesanyákat és a családokat, hogy az számukra is örömöt okozzon.

"Mi volt a legbátrabb dolog, amit valaha mondtál?" - kérdezte a fiú.
"Segítséget kérek" - mondta az anya.


Ismereteimet Rákosi Dóra gyógytornász segítségével bővítettem a császármetszés a császármetszés rehabilitációjáról, lelki tényezőkről, a heggyógyulás támogatásáról.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Császárvonal telefonos applikációját és a honlapjukat is.

Kérhetsz haskenést, ami egy gyengéd, ám alapos masszázs, Stadelmann féle gyermekágyi hasmassázs olajjal a regeneráció segítéséért. Örömmel segítek a csípő, derék és szeméremtájéki izületek helyrerendeződésében rebozo kendős technikával. A képek címszó alatt találsz albumot erről kedvcsinálónak.
És álljon itt egy anyai tapasztalat is:
"Elég kritikus vagyok magammal szemben és nyilván szerettem volna, ha szülés után mielőbb visszanyerem a régi formámat. (Leginkább a hasamra gondolok.) De persze nem minden áron, csak ami belefér a gyermekágy "szabályaiba". Ekkor jött Bogi és az ő fantasztikus pocak masszázsa a fantasztikus olajával! Egyszerűen imádom! És nekem nincs más dolgom közben, mint relaxálni. Semmi erőfeszítés és mégis napról napra szembetűnő a változás. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Nem tudom, ki hogy van vele, de az első napok, hetek otthon pokolian nehezek! Éppen ezért is esett jól ez a fajta relaxáció, "pihenés", hogy kicsit kizökkentett abból a kilátástalan, soha véget nem érő helyzetből, ami egy újszülött hazaviteléből adódik. Hogy lelkiismeretfurdalás nélkül kicsit magával foglalkozzon az ember, hisz ha az anyuka jól érzi magát és kiegyensúlyozott, akkor az a babának is jót tesz. Összegezve, nem csak a testnek, de a léleknek is nagyon jót tesz!" - Livi

A malajziai bengkung haskötést/tekerést is nagyon szeretem. Az alábbi képen láthatjátok, hogy mennyire gyönyörű is ez. A csípő tájék aljától a bordakosárig átfogja az egész törzset, megtámasztva azt. A csípőnek is könnyebbség, és a bordakosár helyrerendezősédét is segíti. A hasat csak támasztja és nem szorítja. Feltölti a testet és a lelket. Kombinálható haskenésssel.
Ajánlom a várandósság alatt megtanulni a tekerést, ami egyébként gyors és könnyű, anya és kisgyermek barát. A gyermekágy eléggé terhelt a maga természetes folyamataival, mintsem akkor tanuljuk ezt meg. Illetve a magunk dolgát könnyítjük meg, ha egy már ismerős eszközhöz nyúlunk segítségért.
Abban is hasznunkra lehet, hogy kevesünknek adódik lehetősége a valódi, pihentető, hosszútávú regenerációt elősegítő gyermekágyra. Kevesen töltjük azt valóban ágyban. Nem helyettesíti a bengkung ezt, de ha az élet felülírja a terveinket és vágyainkat, akkor nem csak a bűntudat az egyetlen opció, hogy "tönkretesszük" magunkat és "évek múltán az élet majd jól számon kéri rajtunk".
Császármetszés után is használható, ha a seb teljesen begyógyult. Általában a negyedik hét könyékén szokták elkezdeni, de egyénileg, figyelve magadra használhatod előbb és később is.
A kendő tőlem kölcsönözhető több anyagból, több mintával, személyre szabott hosszúságban, és örömmel tanítom meg a módját is.
Jómagam több évnyi szünet után, a menstruációm újraindulásával többmindennel küzdök még. Peteérés alatt fájdalommal például, amiben a kötés szintén sokat segít, enyhíti azt. Menstruáció alatt pedig segít egyben tartani, mind testileg, mind lelkileg. Mindemellett pedig a kendő nyújtotta meleg jótékony hatása is érvényesül. Egy elhúzódó hörghurut esetén pedig a köhögéstől fájó rekeszizom megtámasztásában segített sokat, nyugodtabb, pihentető éjszakát biztosítva.
Beszámolók róla:
"Nekem tetszett, hogy kiemeli az alakom és ad egy tartást. Kényelmes volt és melegen tartott olyannyira, hogy amikor letekertem magamról kirázott a hideg." - Brigi
"A kendő magamon először szokatlan volt, a szabad mozgást kicsit igazítani kellett hozzá, de ahogy “belemelegedtem” olyan volt mint egy szoros, finom ölelés. Pont ott tartott meg és támogatott ahol egy nőnek bizonyos időszakokban a legjobban tud esni." - Reni

Merj kérni.

Kérj bátran.

Örömmel segítek a felkészülésben is és a gyermekágy alatt is. Hogy miben? Miben szeretnéd?