Fényképek

Azt tapasztalom, hogy amikor a beszélgetések során szóba kerül, hogy mit is csinálok, akkor sokszor nem tudják elképzelni. Bizonytalan az egész, és mivel a kisgyermekes anyaság sokszor amúgy is tele van kérdésekkel, kétségekkel, a fentieken már el sem kezdenek gondolkodni, fantáziálni.

Ezért alaposan átléptem a komfortzónámon, hogy megmutassam. Hogy testközelbe hozzam, kézzel fogható legyen.Életszerűen, valóságosan, ahogy az akkor is történne, ha például Te kérnéd és a Te otthonodban történne mindez.

Fogadjátok szeretettel.

Köszönöm az édesanyának, hogy hozzájárult a képek elkészüléséhez, és Tóthné Szűcs Eszternek a kiváló munkát. Öröm volt az együtt töltött idő 

Íme a következő fotósorozat, ahol átléptem az árnyékom.

Ezen az alkalmon több álmom is valóra vált.

Andi, egy csodás kismama, aki 2 éve nyerte egy jótékonysági liciten a masszázst, és nem váltotta be. Elfelejtve sosem lett, de az élet mindenféle akadályokat gördített elénk. Azóta vágytam Andi mellett lenni, amióta megismertem az első gyermekét várva.

Bobot az első gyermekemet várva ismertem meg, együtt voltnk várandósak és időben közel egymáshoz születtek gyermekeink. Mindig is felnéztem rá, és amióta fotós lett, azóta vágytam együtt dolgozni vele. Folyamatosan figyelemmel kísérem a munkásságát, elvarázsolnak a képei, és a téma iránti érzékenysége külön vonz. Szeretem, ahogy a világot látja, minden értelemben.

És hát akkor tessék-lássék, ez született a nagy találkozásból 💖


Eljöhet az a pillanat, amikor bezárul a(z éppen aktuális) szülés időszaka.

Elkezdődhetett a gyermek utáni vággyal, ha volt ilyen, várandósok vagyunk, megszüljük a gyermekünket (vagy gyermekeinket) és önmagunkat (újra és újra), majd valahogy belerázódunk a hétköznapokba, az új önmagunkba, az új családunkba. Lassacskán újra ránkkacsint a nő a tükörből, elő-előbújik a háttérben várakozásból. Ennek a valóságos és átvitt értelemben is ünnepe a szülés utáni záró szertartás, amit a képeken láttok. Itt éppen intim gőzölés, haskenés, rebozo kendős zárás.

EMMA követe voltam, amikor ez a csodás Nő ajándékba kapta ezt a lehetőséget. Élt vele, és megengedte, hogy egy szeletet megosszak veletek, hogy ti is láthassátok, átérezhessétek, hogy ne féljetek tőle, hogy ti is bátran vágyjatok és kérjetek ilyet magatoknak.

Számomra Lorászkó Krisztina képei visszaadják az érzéseket, hangulatot. Újra és újra ott vagyok benne. Képtelen vagyok betelni vele.

Mélységes és felemelő hálát érzek, hogy EMMA dúlája lehettem ezen az alkalmon, hogy szolgálhattam azokat, akiket szolgálni vágyok és annyira szeretek.


Egy nagyon praktikus eszközt szeretnék bemutatni.

Szeretném, ha a képeket látva bizalmat tudnátok helyezni bele. Ha látnátok, hogy személyre szabott. Öt gyönyörű várandós nő segített a képek elkészültében, és egyiküket sem ragasztottam ugyanúgy.

Láthattok különböző módokon fájó derekat, pocaktámaszt más-más erősségben eltérő hetekben, fájó csípőt, terhelt vállakat, fájdalmas ülőideget, szétnyílt hasizmok megtámasztását, terhességi csíkok megelőzésére szolgáló ragasztást, gerincet - amit előre húz a has.

A várandósság néha nehéz, de nem kell a fájdalommal együtt élnünk. Gyönyörködjetek Ti is velem ezekben a szépséges nőkben, akik ragyognak ezeken a fantasztikus képeken.

Amiket Ditti fotó készített, csodás érzékenységgel, figyelemmel, türelemmel.

Köszönöm mindannyiótoknak.