Rituáléim, hagyományaim

Kereszténynek tartom magam. A gyermekeim keresztelőjekor részesülhettem a keresztény hagyományok nyújtotta áldással, ami az új anyákat köszönti újra a közösségben.
Ismeritek?
Hallottatok róla?
Nektek is volt?
Nem követem pontosan sem a magyar, sem más kultúra hagyományait. A nagymamám 80 éves. A napokban többször kérdeztem őt a szülés körüli dolgokról. Az édesanyja az első világháború utáni nincstelenségben szólte meg első gyermekét - nagymamámat (még pelenka sem volt sokszor). A nagymamán a második világháború utáni nincstelenslégben szólte meg első gyermekét - édesanyámat (hasonló tapasztalattal: sorban állt a boltban anyagért, hogy pelenkát tudjon varrni, és vagy kapott vagy nem). Szóval nem igazán követtek semmilyen hagyományt, csak próbáltak túlélni. A dédnagymamám nem mesélt a lányának a születéséről. A nagymamám nem mesélt a lányának a születéséről. Az édesanyám nem mesélt a születésemről.
De nekem mégis szükségem van a hagyományokra, rituálékra, 'szent' időre, úgyhogy csináltam magamnak. És ezt adom oda a nőknek.
Sok év alatt tanultam és találkoztam magyar, tradícionális kínai, tibeti, mexikói, indiai, sámáni és az egész világon elterjedt technikákkal magyar tanítók által. Aztán mélyen kutatni kezdtem magamban, a szívemben, a lelkemben, a "kezemben". Végül gyermekágy ideje alatt Stadelmann olajokat használok haskenéshez, malajziai bengkung haskötést, mexikói rebozo kendős technikákat a csípő és derék visszarendeződésére, intim gőzölést és fürdőt gyógynövényekkel.
Életre hívtam a saját szülre/útabocsátó szertartásomat/ünnepemet és a szülés utáni záró/lezáró szertartásomat/ünnepemet.
Istennő áldjon mindannyiunkat 💗
Köszönöm 🌹I don't follow exactly Hungarian or any other traditions. My grandmother is 80 years old. These days we talked about the births stories. Her mother gave birth her first child (my grandmother) after the 1st worldwar. My grandmother gave birth her 1st child (my mother) after the 2nd worldwar. So they can't follow nothing, they just wanted to alive. My grand-grandmother didn't tell her daughter how she was born. My grandmother didn't tell her daughter, how she was born. My mother didn't tell me, how I was born.
But I need traditions, rituals, sacred occasion, so I made my own for myself. And I give it to women.
Under so many years, I learned and heard about traditional Chinese, Tibetan, Mexican, Indian, Hungarian, Shamanic and worldwide techniques from Hungarian teachers. And I research deeply in my heart, my soul and my "hands". Finally I use Stadelmann's oils for belly massage, Malaysian bengkung belly binding, Mexican rebozo techniques for women hips, intimate steaming and bath with herbs during postpartum.
I made my own blessing way and closing ceremony after birth.
Godess blessing all of us 💗
Thank you 🌹