Anyáknak

A legjobb döntés volt a második várandósságom elején dúlát fogadni. Az első trimesztertől kezdve jött hozzánk Bogi. Nagy kincs, hogy ért a kismama masszázshoz, párhetente átgyúrta az alakuló testemet. Közben pedig beszélgettünk és általában a szülésnél lyukadtunk ki. Jó volt Bogival újra és újra átbeszélni azokat a témákat, amiket a férjem nem érthetett, az anyukám meg nem élhetett. Aztán következett a szülés, ahol Bogi csendes, megnyugtató jelenléte óriási segítség volt. Azért hívtuk, hogy igény szerint nekem segítsen és a kisfiunkkal legyen. Úgyhogy, amíg a kisfiamat a férjem reggeliztette, addig Bogi nyomta, masszírozta a derekam, amikor jött egy összehúzódás. Amikor inkább a férjemre volt szükségem, akkor ő olvasott, játszott a fiammal, elvitte sétálni. Amint kibújt a baba, már meg is jelent az ajtóban meleg étellel és teával. Aztán segített lefürdeni. Annyira egyértelmű volt a jelenléte. És ezzel kezdetét vette a gyermekágy. Habár második gyermek született, ez a gyermekágy sokkal jobban sikerült. Míg az első szülés után csak feküdtem, pihentem, addig itt most Bogi ülőfürdőt és intim gőzölést készített, olajjal masszírozta a hasam, egyre csak töltötte újra a kulacsom. Ha arra volt szükség velem foglalkozott, ha ruhát kellett teregetni, hajtogatni, a konyhát rendbe kapni, akkor abban segített. Fogta a kisbabámat, amíg fürödtem, kivitte homokozni a nagyot, amíg szoptattam. Mindezt egy csendes, támogató nyugalommal. Nem mondott véleményt, ha nem kérdeztem és nem kellett magyarázkodnom. Értelmet nyert az asszonytárs fogalma, tudtam, hogy ő is átment ezeken és bárhányszor átrághattam vele a szülést, az érzéseimet, az örömöket és a hullámvölgyeket. Meghallgatta a férjemet is, szeretettel és megértéssel vett minket körül. Nem tudom eléggé meghálálni a jelenlétét (én pedig Emeséék bizalmát). 

Emese

Rengeteg információt és segítséget kaptam tőle a várandósság alatt mind a várandósságról, mind a szülésről. Minden lehetőségét és mozzanatát átvettük a szülésnek. Az orvostól és a védőnőtől szinte semmit, vagy haszontalan infókat kaptam csak. A szülés során az egészségügyi dolgozóknak szintén csak egy voltam a sok közül. Sőt az a valaki voltam, aki veszélyeztette, hogy időben letegyék a műszakot. A Boginak ember voltam, az egyetlen voltam. A szülőszobán minden percben az volt, amire éppen szükségem volt! Egy segítő kéz, egy támasz, egy bátor hősnő, aki az érdekeimet képviselte, az aki ételt, italt adott, hogy legyen energiám, biztatott, vezetett az úton, és az angyal, aki vigyázott a kislányomra, amíg én nem tudtam. Én csak ennyit kaptam tőle. Köszönöm!

Vera

Nekem jó volt nagyon, ahogy segítettél. Jó, hogy a várandósan már korábban újra
kapcsolatba kerültünk, az előző várandósság alatt azért elég későn kerestelek fel sajnos.
Úgy éreztem, hogy bármivel bármikor fordulhatok Hozzád. Sokat segítettél mind
beszélgetésben, mind "kényeztetésben" (Stadelmann termékek ajánlása, beszerzése,
masszázs, tape). A könyv ajánlásoknak és kölcsönzéseknek is nagyon örültem. Annak is,
hogy olykor a gyerekeink is jól eljátszottak 🙂 És nagyon örülök, hogy most a gyermekágyban
is volt lehetőségünk találkozni! Örök szép emlék marad a szülésre bocsátó szertartás is,
nagyon jó szívvel gondolok vissza rá ❤️ Egyszóval mindent nagyon-nagyon köszönök!

Zsuzsi

Imádtam beszélgetni vele, mindig repült az idő, mikor összeültünk. Imádom benne, hogy ha valami nem az ő kompetenciája, akkor azt nyíltan megmondja, és nem próbál meg hozzáértés nélkül szakérteni. Viszont ha kompetens valamiben, akkor odarakja magát és apait-anyait belead. Imádtam a várandósság végefelé a masszázsait, nagy segítség volt.
A szülés előtti napokban jött, amikor kértem és szükségem volt rá. Ha kétségbeestem megnyugtatott szavaival, érintéseivel. A vajúdás Vele igazi élmény volt, főleg mikor székről fejenállva segítette a babám helyes irányba terelgetését. Ez nem ment volna, ha nem bízom benne 100%ban.  Utólag bánom, hogy hazaengedtem őt, mielőtt a vajúdás igazán beindult, és sose felejtem azt a megnyugvást, mikor 10perccel a szül(et)és után belépett az ajtón, onnantól igazán biztonságban éreztem magunkat. Egyszóval sokat köszönhetek neki, és igazán jó, hogy megismerhettem őt, és végigkísérte a várandósságomat. 🙂
Luca

Sokat jelentett számomra, hogy a folytonos támogatását érezhettem a 9 hónap alatt.  A szüléshez őt hívtam először, azonnal jött, és végig a legjobb tudása szerint segített engem, foglalkozott a Férjemmel és a lányommal. Varázslatos módon vonta be a lányom a vajúdásomba, egyáltalán nem láttam félelmet a kis 2 éves szemében, bátran kimutathattam a fájdalmam, a lányom nem ijedt meg. Végig a bábák keze alá dolgozott, láthatatlanul tette gördülékennyé a bábai szüléstámogatást és szülés utáni ellátást. Az otthonszülés után ő ment haza utoljára, mint egy jó kapitány. A gyermekágyas időszakban is nem zavaró módon, de folyamatosan éreztük, hogy biztosít minket támogatásáról."
És a párja
"Hibája, hogy úgy jött hozzánk egy fazékkal, hogy nem volt benne leves" 😂
Nóri és Párja

Ha nagyon megerőltetném magam SE tudnék olyat írni, ami a kísérésed alatt rossz vagy
kellemetlen lett volna tőled:) Ami nekem nagyon jó volt, hogy teljesen azt éreztem, a
várandósság alatti beszélgetéseink alatt már, hogy neked tényleg fontos vagyok,
meghallgatsz, jelen vagy számomra, hiteles információkat kapok tőled, és hogy bármit, de
tényleg még a legkellemetlenebb dolgokat is megoszthatom veled és számodra ez is
elfogadható és szerethető. Nagyon szeretem benned a mély emberszeretetedet,
ítéletmentességedet:) a vajúdás alatt az a masszázs, hát az fantasztikus volt, emlékszem
még wc-re is alig tudtalak elengedni…nem is tudom hogy bírtad olyan sok órán át! A
nyugalmadra is emlékszem, olyan sokat merítettem belőle! A férjemmel olyan kedvesen
bántál, mindjárt el is sírom magam….míg élek hálás leszek neked, Bogi❤️ azokban a
pillanatokban osztoztál velem, amik leírhatatlanul fontosak és gyógyítóak voltak számomra
és mind a négyünknek. A családunk része lettél akkor, mindig itt leszel a szívemben❤

Dóri

Én nagyon hálás vagyok mindenért a Boginak. Nagyon sok mindenben segített. Amikor szükségem volt rá, jött és segített. Bármilyen problémám volt. Minden kérdésemre választ kaptam.  A szülésnél pedig ha ő nem lett volna, akkor nem tudom, hogy vittem volna végig. Nem tudok elég hálás lenni neki. Bogi, még egyszer mindent köszönünk.😘
És a párja
Egy pozitív személyiség. Mindenben segítségünkre volt. Ha nem személyesen, akkor telefonon. Soha nem mondta, hogy nem ér rá. Segítőkész volt mindig. Hiába a második babánkat vártuk, mindig volt olyan kérdés, amire Bogi tudta a válaszokat, amik pozitívak voltak. Én is csak köszönettel tartozom neki. Tőle kaptam az első fotókat is. Folyamatosan tájékoztathatott a fejleményekről, sőt később meg is látogatta őket a kórházban és itthon is.
Én is mindent köszönök neki. Örülök, hogy megismertem egy ilyen pozitív személyiséget.
Bea és Párja

Az egyike azon nőknek, aki amikor először beült hozzám egy dobkörbe, azonnal éreztem, elkezdődött valami új. Jelenlét és mélység sugárzott belőle. Érzetem akkor nyert értelmet, mikor bemutatkozáskor közölte, ő dúla. A szertartások, női rítusok is új értelmet nyertek számomra a Bogival történő közös munka során. Bensőségesség, természetesség, meghittség, egyszerűség, koncentrált figyelem, tiszta és erős szándékenergia, biztonság jellemzi ezeket a szertartásokat. A saját belső munkához biztosít teret és ad teljes támogatást, odafigyelést. Hogy Te meg tudd tenni a belső transzformációdat, végig tudj menni a saját belső folyamatodon. Úgy, és olyan mértékben, ahogyan Te képes vagy rá Most.

Judit

Én úgy gondoltam az egész várandósság, szülés dologra, hogy na ez van, millió nő végigcsinálja, valahogy megszülöm ezt a gyereket, maximum császár na bumm... lesz egy szar napom és jöhet a csodálatos babázás.

Alkalomról alkalomra elkezdtem hinni, a várandósság, szülés egy csoda, amit nem csak végig kell csinálni, hogy megkapd a "jutalmad", hanem ezt is lehet "élvezni", lehet szeretni.
Mire elérkezett a vajúdásom, Bogi addigra előhozott belőlem egy olyan erőt, hogy az egész 30 órát végig tudtam csinálni egyedül.  Kaptam segítséget a szoptatásban, a hordozásban és ami a legfontosabb, a szülés feldolgozásában.
Írni szeretnék még arról a szeretetről amit kaptunk, az erőről amit adott. De ezt nem lehet jól megfogalmazni, ehhez a szavak kevesek.

Zsófi