Gyermekágy

A gyermekágy elmaradhatatlan része a gyermekvállalásnak.

 

Megtörténik a szülés után, ez az élet rendje. Érdemes lehet készülni rá a várandósság alatt is, ez által megkönnyíteni ezt az időszakot.

Nem mindannyian vagyunk olyan szerencsések, hogy olyan segítők vegyenek körbe bennünket a rokonaink és a barátaink személyében, akik tudnak és számunkra jól tudnak segíteni bennünket. Ezt az űrt és hiányt szeretném betölteni, mert az alapos és jól megélt gyermekágy hosszútávú, megtérülő befektetés.

 

Munkára fogható vagyok

– háztartási feladatokban
– az újszülött körüli gondoskodási folyamatokban (pl. pelenkázok, amíg te pihensz)
– megfogom a gyermeked, amíg lezuhanyozol például, anélkül, hogy megmondom, hogyan csináld
– nagyobb gyermek(ek)kel is örömmel foglalkozom
– és amiben Neked egyénileg jól esne
– ha szeretnéd, elkísérlek vizsgálatokra (pl. védőnői és gyermekorvosi státusz 1 hónaposan)
– bárhányszor meghallgatom a történetedet, ítélkezés nélkül

 

Kérhetsz haskenést,

ami egy gyengéd, ám alapos masszázs, Stadelmann féle gyermekágyi hasmassázs olajjal a regeneráció segítéséért. Örömmel segítek a csípő, derék és szeméremtájéki izületek helyrerendeződésében rebozo kendős technikával.

A malajziai bengkung haskötést/tekerést is nagyon szeretem.

 

A csípő tájék aljától a bordakosárig átfogja az egész törzset, megtámasztva azt. A csípőnek is könnyebbség, és a bordakosár helyrerendezősédét is segíti. A hasat csak támasztja és nem szorítja. Feltölti a testet és a lelket. Kombinálható haskenésssel.

Ajánlom a várandósság alatt megtanulni a tekerést, ami egyébként gyors és könnyű, anya és kisgyermek barát. A gyermekágy eléggé terhelt a maga természetes folyamataival, mintsem akkor tanuljuk ezt meg. Illetve a magunk dolgát könnyítjük meg, ha egy már ismerős eszközhöz nyúlunk segítségért.

Azért is hasznunkra lehet, mert kevesünknek adódik lehetősége a valódi, pihentető, hosszútávú regenerációt elősegítő gyermekágyra. Kevesen töltjük azt valóban ágyban, pihenéssel.

Nem helyettesíti a bengkung ezt, de ha az élet felülírja a terveinket és vágyainkat, akkor nem csak a bűntudat az egyetlen opció, hogy “tönkretesszük” magunkat és “évek múltán az élet majd jól számon kéri rajtunk”.

 

Császármetszés után is használható.

– személyre szabott
– hagyja a hasizmokat dolgozni, nem veszi át azok funkcióját, szerepét
– gyengéd
– szép
– puha
– javítja a testtartást

 

 

Örömmel kényeztetlek regeneráló intim gőzöléssel és fürdővel is.

Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső képzése sokat segített abban, hogy jómagam is úgy tudjam segíteni az édesanyákat és a családokat, hogy az számukra is örömöt okozzon.

Ismereteimet Rákosi Dóra gyógytornász segítségével bővítettem a császármetszés a császármetszés rehabilitációjáról, lelki tényezőkről, a heggyógyulás támogatásáról.

 

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Császárvonal telefonos applikációját és a honlapjukat is.

Online kapcsolat

Online kapcsolat

A távolság nem lehet akadálya a támogatásnak.   Ha beszélgetnél, de nehéz kimozdulni. Ha jól esne a támogatás, de nem érzed komfortosnak, hogy az otthonodban fogadj valakit. Ha rajtad kívül álló okok miatt (pl. pandémia) nem lehetséges egyik sem - akkor sem vagy...

read more
Veszteség

Veszteség

Vesztettem el gyermeket. És nem vagyok egyedül. Mindkét élmény olyannyira meghatározó volt számomra, mások tragédiája többszörösen is, hogy úgy érzem, nem tehetem meg, hogy nem foglalkozom vele, hogy muszáj kinyitnom a szívem mások számára is, ebben az élethelyzetben...

read more
Ünnepeim

Ünnepeim

Kereszténynek tartom magam.   A gyermekeim keresztelőjekor részesülhettem a keresztény hagyományok nyújtotta áldással, ami az új anyákat köszönti újra a közösségben. Ismeritek? Hallottatok róla? Nektek volt? Nem követem pontosan sem a magyar, sem más kultúra...

read more
Pocakgipsz

Pocakgipsz

Minden pocak egyedi, egyszeri és megismételhetetlen.   Megérdemlik, hogy szépen emlékezzünk rájuk. A gipszet száradás után kedved szerint díszítheted: lakkozhatod, festheted, textillel bevonhatod, vagy bármi más. Egy fotózás nagyszerű kelléke is lehet és ha...

read more
Kinesio tape

Kinesio tape

A kismamák mindennapjainak megkönnyítésére a várandósság ideje alatt és utána azonnal.   Amiben segíthet: - deréktáji fájdalom, gerinctámasz - vállkorrekció, tehermentesítés, fájó csuklya kezelése - hasizomvédelem a szeparáció ellen - szeparálódott hasizom...

read more
Masszázs

Masszázs

Régóta elterjedt elővigyázatossági tanács, hogy a várandósság ideje alatt a kismama nem masszírozható, mert a masszázs vérbőséget okoz, vetélést vagy koraszülést indíthat el.   Pedig a derék, csípő és az egész hátizomzat a leginkább igénybe vett testrésze a...

read more